Kerst-/Nieuwjaarsdiner ondersteund door bijdrage NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij)
Het initiatief van de Stichting N.J.P. Blaauwhof pr. om samen met de Eritrese gemeenschap een Kerst-/Nieuwjaarsdiner te organiseren is bij de wedstrijd ‘NAM steekt energie in Schiebroek’ in de prijzen gevallen.
De NAM  gaat na 30 jaar oliewinning vertrekken uit Schiebroek. De NAM vindt het daarom tijd voor een bedankje. Het project ‘Steek energie in de buurt’ is hun manier van teruggeven aan de buurt. De NAM wil iets terug doen voor Schiebroek, omdat zij graag hun dankbaarheid willen uiten voor de gastvrijheid die zij hebben ontvangen van de bewoners. Het idee is om de bewoners te betrekken bij een project die zij zelf op touw kunnen zetten met de financiële steun van de NAM.  Een voorwaarde is dat de buurt met elkaar verbonden wordt en het een project is waarin jong en oud bij elkaar komen.

Boek: en het WOORD HEEFT ONDER ONS GEWOOND
De preken van pastoor Blaauwhof, 1957 – 2012
Preken boek  (pdf) Preek kerstmis 1987
Dit boek is voor slechts € 19,00 (i.p.v. € 21,50) te bestellen via de pagina contact.

Januari 2016
Nieuwjaars bijeenkomst. Eritrese kerk organiseert in samenwerking met de Stichting Blaauwhof pr. een nieuwjaarsreceptie. De genodigden waren vooral leden van de verschillende kerken uit Schiebroek. De Goede Herderkerk als goede buur van de Eritrese gemeenschap heeft zijn zaal hiervoor beschikbaar gesteld. De voorzitter van de Stichting Blaauwhof benadrukte in zijn openingswoord het belang van de onderlinge kontakten met de anderen kerken en de inwoners van Schiebroek. Ook de voorzitter van de Eritrese kerk onderstreepte in zijn toespraak alles er aan te doen voor een goede inburgering van zijn geloofsgemeenschap. Zoals hij benadrukte “1 en 1 = 3 “ Met circa 100 aanwezigen werd genoten van de Eritrese gerechten en afsluitend culturele koffie.

September 2015
Open dag H. Pauluskerk Rotterdam Schiebroek. De Stichting Blaauwhof pr. heeft in samenwerking met de Eritrese Orthodoxe Kerk een open dag georganiseerd. Via een flyer zijn omwonenden uitgenodigd kennis te maken met de Eritrese gemeenschap en het kerkgebouw de H. Pauluskerk. Er was een flinke belangstelling niet alleen van de omwonenden mensen die de kerk graag eens van binnen wilde zien , alsmede mensen die aan deze kerk speciale herinneringen bewaren, zijn daar getrouwd, gedoopt , of als kind opgegroeid. Er zijn rondleidingen gegeven door het kerkgebouw en naar de Mariagrot in de tuin. Belangstelling en vragen waren er over het Eritrese geloof en de Mariaverering, ook het kerkgebouw met zijn bijzondere gebrandschilderde ramen was een openbaring voor menigeen. We kunnen terug kijken naar een geslaagde dag  welke zeker geschikt is voor herhaling.