Eritrees Christmas Dinner heel geslaagd

Voor een eerste activiteit, ondersteund door de Stichting N. J. P. Blaauwhof, pr. , was het Eritrese kerstdiner voor Vrienden van de Pauluskerk in Schiebroek heel geslaagd.

Het eten met de handen van heerlijk gekruide Eritrese gerechten ging de een wat makkelijker adf dan de ander maar de algemene sfeer leed daar niet echt onder. Bovendien werden volgens de Eritrese traditie voor en na het eten de handen van de aanwezigen gewassen.

De opbrengst van de avond gaat in haar geheel naar de doelstellingen van de stichting: het behoud van de Hl. Pauluskerk en het ondersteunen van de Eritrese gemeenschap bij de aankoop van de kerk. Zo blijft de kerk met de gebrandschilderde ramen van Schiebroek behouden en blijft de kerk tevens in gebruik als de sacrale ruimte, die het is.

De voorzitter van de stichting, de heer Persoon, zette in zijn welkomstwoord nog eens de doelstellingen van de stichting uiteen en kon ook nog trots meedelen, dat de status van Algemeen Nut Beogende Instelling verworven was, de ANBI-status. Dit maakt het voor vrienden van de Pauluskerk fiscaal aantrekkelijker om schenkingen te doen en giften te doneren.

Ds. Den Ouden hield tijdens een pauze een voordracht over de achtergronden van de orthodoxe kerken waartoe ook de Eritrese orthodoxe Tewahdokerk behoort. De heer Zijlstra schetste in grote lijnen de geschiedenis van de Hl. Pauluskerk en de ‘ramen van Schiebroek.

De oprichter en naamgever van de stichting pastoor Blaauwhof toonde zich in zijn woorden aan het einde van het diner zichtbaar geëmotioneerd. Hij zag de toekomst met vertrouwen tegemoet.